Simamora, Gita Aprillya (2020) Program Magang di Departemen Pastry Nikoi Island. Project Report. Universitas Internasional Batam. (Submitted)
|
Text
k-1746027-abstract-en.pdf Download (788kB) | Preview |
|
|
Text
k-1746027-abstract-id.pdf Download (788kB) | Preview |
|
Text
k-1746027-bibliography.pdf Download (286B) |
||
|
Text
k-1746027-chapter1.pdf Download (805kB) | Preview |
|
|
Text
k-1746027-chapter2.pdf Download (838kB) | Preview |
|
|
Text
k-1746027-chapter3.pdf Download (2MB) | Preview |
|
|
Text
k-1746027-chapter4.pdf Download (811kB) | Preview |
|
Text
k-1746027-chapter5.pdf Restricted to Repository staff only Download (798kB) | Request a copy |
||
Text
k-1746027-chapter6.pdf Restricted to Repository staff only Download (1MB) | Request a copy |
||
|
Text
k-1746027-chapter7.pdf Download (791kB) | Preview |
|
|
Text
k-1746027-cover-id.pdf Download (18kB) | Preview |
Abstract
Laporan yang diberi judul “Program Magang di Departemen Pastry Nikoi Island” merupakan bagian dari program kerja praktek yang dilaksanakan pada periode waktu 1 Agustus 2019 s.d 30 November 2019 merupakan salah satu syarat untuk dapat menyelesaikan Program Studi Sarjana Pariwisata. Di dalam laporan memuat informasi secara khusus mengenai divisi pastry. Secara umum divisi pastry merupakan divisi yang menjadi bagian dari food and beverage product yang memiliki tanggung jawab dalam pengolahan produk pastry. Produk pastry ini terdiri dari beberapa jenis yang diidentifikasi berdasarkan komponen yang digunakan dan tekstur nya. Secara garis besar produk pastry meliputi dua ruang lingkup sesuai dengan kondisi yang ada di Nikoi yaitu oriental pastry dan continental pastry. Laporan ini juga memaparkan informasi mengenai teknik – teknik yang digunakan penulis dalam proses pengolahan serta peralatan yang mendukung kelancaran operasional. Dalam upaya memperoleh informasi seperti yang terdapat dalam laporan ini, penulis melakukan pengumpulan data secara sistematis dalam bentuk obervasi, wawancara dan juga dokumentasi baik tertulis maupun gambar. Dalam proses pelaksanaan program kerja praktek ini penulis juga dimulai dengan pengenalan mengenai produk secara berkala. Dimulai dengan pembelajaran seputar resep yang digunakan lalu berlanjut dengan membantu proses pembuatan dengan cara menghitung bahan yang digunakan untuk pembuatan suatu produk lalu dilanjutkan dengan tanggung jawab untuk membuat produk sesuai dengan prosedur yang telah diajarkan sebelumnya. Penulis juga perlahan mulai menangani operasional pastry secara keseluruhan dengan kesempatan untuk hadir di shift pagi dan malam sehingga penulis dapat mempelajari ilmu dari masing – masing menu yang disajikan. Secara garis besar penyusunan laporan ini merupakan informasi yang berisi aktivitas yang dilakukan oleh penulis selama program praktek kerja di Nikoi Island. Dengan kesempatan yang diberikan kepada penulis maka penulis dapat memperoleh ilmu secara lebih luas dibandingkan dengan ketika penulis lakukan dalam kegiatan pembelajaran di perkuliahan. ********************************************************************** The report entitled "Internship Program in the Department of Pastry Nikoi Island" is part of the practical work program implemented in the period of 1 August 2019 to 30 November 2019 is one of the requirements to be able to complete the S-1 Tourism Management Study Program. The report contains information specifically about the pastry division. In general, the pastry division is a division that is part of the food and beverage product that has the responsibility in processing pastry products. This pastry product consists of several types which are identified based on the components used and their texture. Broadly speaking, pastry products cover two scopes in accordance with the conditions in Nikoi, namely oriental pastry and continental pastry. This report also presents information about the techniques used by the author in the processing and equipment that supports the smooth operation. In an effort to obtain information such as that contained in this report, the authors systematically collect data in the form of observation, interviews and also documentation both written and picture. In the process of implementing this practical work program the author also begins with an introduction to the product regularly. It starts with learning about the recipe used and then continues with helping the manufacturing process by calculating the ingredients used to make a product and then continuing with the responsibility to make the product in accordance with the procedures previously taught. The author also slowly begins to handle the operational pastry as a whole with the opportunity to be present in the morning and evening shifts so that the writer can learn knowledge from each of the menus presented. Broadly speaking, the preparation of this report is information that contains activities carried out by the author during the work practice program on Nikoi Island. With the opportunity given to the author, the writer can gain knowledge more broadly than when the writer did in learning activities in lectures.
Item Type: | Monograph (Project Report) |
---|---|
Additional Information: | Similarity: 8 |
Uncontrolled Keywords: | Field Work Practice, Pastry, Nikoi Island |
Subjects: | G Geography. Anthropology. Recreation > G Geography (General) > Travel. Voyages and travels (General) > Travel and state. Tourism |
Divisions: | School of Economic and Business > Tourism |
SWORD Depositor: | Admin Repository Universitas Internasional Batam |
Depositing User: | Admin Repository Universitas Internasional Batam |
Date Deposited: | 30 Apr 2020 09:13 |
Last Modified: | 30 Apr 2020 09:15 |
URI: | http://repository.uib.ac.id/id/eprint/2859 |
Actions (login required)
View Item |