Penerapan Aplikasi Grab-Food dan Promotion Mix Pada Rumah Makan Ciak Tang

Intra, Intra (2020) Penerapan Aplikasi Grab-Food dan Promotion Mix Pada Rumah Makan Ciak Tang. Project Report. Universitas Internasional Batam. (Submitted)

[img]
Preview
Text
k-1641084-abstract-en.pdf

Download (678kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641084-abstract-id.pdf

Download (740kB) | Preview
[img] Text
k-1641084-bibliography.pdf

Download (286B)
[img]
Preview
Text
k-1641084-chapter1.pdf

Download (956kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641084-chapter2.pdf

Download (1MB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641084-chapter3.pdf

Download (1MB) | Preview
[img] Text
k-1641084-chapter4.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (1MB) | Request a copy
[img] Text
k-1641084-chapter5.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (1MB) | Request a copy
[img] Text
k-1641084-chapter6.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (1MB) | Request a copy
[img]
Preview
Text
k-1641084-chapter7.pdf

Download (827kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641084-cover-id.pdf

Download (188kB) | Preview

Abstract

Rumah makan Ciak Tang adalah usaha mikro, kecil dan menengah (UMKM) di Kota Batam. Berdiri pada tahun 2016 awalnya membuka rumah makan mendapatkan omset yang baik tetapi dengan munculnya teknologi yang canggih sehingga membuat rumah makan Ciak Tang susah untuk bersaing. Kondisi saat ini di rumah makan Ciak Tang mengalami penurunan omset karena kurangnya pemasaran sehingga banyak masyarakat Kota Batam tidak mengetahuinya. Laporan kerja praktek yang berjudeul “Penerapan Aplikasi Grab-Food dan Promotion Mix pada Rumah Makan Ciak Tang”. Penulis merancang atau merencanakan kerjasama dengan pihak Grab dikarenakan grab memiliki layanan pengantaran makanan, sehingga ini akan menjadi potensi baik bagi rumah makan Ciak Tang dan Promotion Mix yang teratur. Tujuan dari kerja praktek tersebut adalah mengubah sistem kerja atau melakukan promosi melalui media sosial dan menaikkan omset sesuai yang sudah direncanakan. Hasil yang diharapkan oleh penulis adalah sistem yang sudah diterapkan bisa membuat pelanggan rumah makan Ciak Tang bertambah banyak dan dapat bersaing dengan rumah makan yang lain. ********************************************************************** Ciak Tang restaurant is a micro, small and medium business (MSME) in Batam City. Established in 2016, starting a restaurant has a good turnover, but with the provision of technology that can make it difficult for Ciak Tang restaurants to compete. The current condition in the Ciak Tang restaurant has decreased turnover due to the lack of market so that many people in Batam don't know about it. Practical Work Report entitled & Application of Grab-Food Application and Promotion at Ciak Tang Restaurant's. The author decides or plans a collaboration with Grab because it has delivery food service so this will be a good potential for the Ciak Tang restaurant and a regular Promotional Mix. The purpose of this practical work is to change the work system or do promotions through social media and increase the sales according to what has been agreed. The results expected by the author are that the system that has been implemented can make customers of the Ciak Tang restaurant grow bigger and be able to compete with other restaurants.

Item Type: Monograph (Project Report)
Additional Information: Similarity: 20%
Uncontrolled Keywords: romotion mix, Grab-food, UMKM
Subjects: H Social Sciences > HF Commerce > Business > Marketing. Distribution of products
Divisions: School of Economic and Business > Management
SWORD Depositor: Admin Repository Universitas Internasional Batam
Depositing User: Admin Repository Universitas Internasional Batam
Date Deposited: 05 May 2020 05:18
Last Modified: 05 May 2020 05:20
URI: http://repository.uib.ac.id/id/eprint/3110

Actions (login required)

View Item View Item