Penerapan Digital Promotion Mix pada Ayiu Kweetiau Selera Kita

Andrio, Andrio (2020) Penerapan Digital Promotion Mix pada Ayiu Kweetiau Selera Kita. Project Report. Universitas Internasional Batam. (Submitted)

[img]
Preview
Text
k-1641019-abstract-en.pdf

Download (115kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641019-abstract-id.pdf

Download (100kB) | Preview
[img] Text
k-1641019-bibliography.pdf

Download (286B)
[img]
Preview
Text
k-1641019-chapter1.pdf

Download (141kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641019-chapter2.pdf

Download (120kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641019-chapter3.pdf

Download (143kB) | Preview
[img] Text
k-1641019-chapter4.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (124kB) | Request a copy
[img] Text
k-1641019-chapter5.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (110kB) | Request a copy
[img] Text
k-1641019-chapter6.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (153kB) | Request a copy
[img]
Preview
Text
k-1641019-chapter7.pdf

Download (107kB) | Preview
[img]
Preview
Text
k-1641019-cover-id.pdf

Download (8kB) | Preview

Abstract

Kerja praktek yang dilakukan pada stan Ayiu Kweetiau Selera Kita bertujuan untuk meningkatkan omset penjualan. Stan Ayiu Kweetiau Selera Kita berlokasi di Ruko Nagoya Paradise Centre Blok P no 1 dan 2. Kegiatan ini menerapkan digital promotion mix dengan cara mendaftarkan usaha pemilik stan sebagai mitra dari grab food dan melakukan perubahan pada menu makanan yang lama. Penerapan promosi lainnya adalah membuat brosur untuk diberikan kepada konsumen yang terdapat di sekitar wilayah stan Ayiu Kweetiau Selera Kita dan mendaftarkan pada akun sosial media seperti Instagram. Kerja praktek ini dilaksanakan selama periode 01 Oktober sampai dengan 31 Desember 2019. Kerja praktek ini menghasilkan promotion mix dalam bentuk pendaftaran bisnis kuliner kedalam mitra grab, perbaikan menu, promosi melalui Instagram, dan penyebaran brosur. Kegiatan ini akan menghasilkan output dimana pemilik usaha dapat meningkatkan penjualan dan pendapatan dari promosi yang diterapkan. Kerja praktek ini memberikan solusi pada pemilik usaha agar dapat mengikuti perubahan teknologi dan mampu bersaing dengan kompetitor lainnya. Permasalahan yang terjadi adalah kurangnya penerapan promosi yang menghambat peningkatan omset penjualan serta penurunan pendapatan stan Ayiu Kweetiau Selera Kita. ********************************************************************** Practical work carried out at Ayiu kweetiau selera kita’s booth aims to increase sales turnover. Ayiu Selera Kita’s booth is located at Ruko Nagoya Paradise Centre Blok P no. 1 and 2. This activity implements a digital promotion mix by registering the business of the booth owner as a partner of grab food and making changes to the old food menu. Other promotional applications include making brochures to give to consumers located around Ayiu Kweetiau Selera’s booth area and registering on social media accounts such as Instragram. This practical work is carried out during the period 01 October until 31 Desember 2019. This practical work resulted in a promotion mix in the form of registering a culinary business into grab partners, improvements the menus, promoting via Instragram and distribution brochures. This activity will produce an output where business owners can increase sales and revenue from the promotions that are applied. This practical work provides solutions for business owners to be able accept technological changes and be able to compete with other competitors. The problem that occurs is the reduction in the application of promotions that have increased sales turnover and decreased revenue of Ayiu Kweetiau Selera Kita.

Item Type: Monograph (Project Report)
Additional Information: Similarity: 18
Uncontrolled Keywords: Promotion Mix, UMKM, Grab Food
Subjects: H Social Sciences > HF Commerce > Business > Marketing. Distribution of products
Divisions: School of Economic and Business > Management
SWORD Depositor: Admin Repository Universitas Internasional Batam
Depositing User: Admin Repository Universitas Internasional Batam
Date Deposited: 04 May 2020 03:36
Last Modified: 04 May 2020 03:37
URI: http://repository.uib.ac.id/id/eprint/2937

Actions (login required)

View Item View Item